جعفری

Petroselinum Crispum

دوران گل دهی : خرداد و تیر زمان برداشت ریشه : مهر تا آبان و اسفند زمان برداشت سرشاخه ها و برگ ها : خرداد تا آبان زمان برداشت میوه ها : مرداد و شهریور (تیره چتریان)؛ گیاهی علفی دوساله ، با ریشه ای مخروطی و سفید رنگ است . در سال اول برگ های زمینی که عمیقا بریده و منقسم هستند ظاهر شده و در سال دوم بوته ای پر شاخه با برگ های متناوب از آن تولید می شود که در انتهای شاخه ها چترهای گل به رنگ سبز متمایل به زرد می روید میوه آن فندقه و دو قسمتی و تمام گیاه معطر است. موطن اولیه جعفری مدیترانه است. جعفری معمولی را بخاطر برگهایش و جعفری غده را بخاطر استفاده از ریشه اش می کارند. در طب از میوه ها و ریشه این گیاه استفاده می شود. ریشه آن را خوب تمیز نموده و بطور طولی می برند و درحداکثر ۴۰ درجه سانتیگراد حرارت خشک می کنند. چترها را وقتی که حدود نیمی از دانه ها رسیدند چیده و در داخل کیسه پارچه ای قرار داده و پس از خشک شدن می کوبند تا دانه ها جدا شوند. از میان مواد موثره موجود در آن ها خصوصا می توان از اسانس روغنی (تا ۷ درصد در دانه ها) ،یک گلوکوزید ،آپین و غیره نام برد. ریشه آن حدود ۵ درصد اسانس روغنی دارد . این گیاه کلیه ها را تحریک نموده و به همین خاطر ادرار را زیاد می کند. جعفری در ترکبیات جوشانده های مدر و در ارولوژیک وجود دارد. مقدار کم آن اشتها و کار جهاز هاضمه را تحریک می کند. مقدار مصرف آن در جوشانده به مقدار چهار قاشق مربا خوری از ریشه برای هر فنجان آب می باشد که سه بار در روز می نوشند. مصرف آن به مقدار زیاد باعث جمع شدن مخاط معده و انقباض رحم می گردد .بنابراین در دوران حاملگی در مصرف آن بایستی احتیاط کرد . مصرف موادی که از مقدار زیادی ریشه یا دانه جعفری تهیه شده اند سمی است. عصاره ریشه تازه آن برای زخم ها مفید بوده و ضد التهاب (نیش حشرات) است.

از میان مواد موثره موجود در آن ها خصوصا می توان از اسانس روغنی (تا ۷ درصد در دانه ها) ،یک گلوکوزید ،آپین و غیره نام برد. ریشه آن حدود ۵ درصد اسانس روغنی دارد . این گیاه کلیه ها را تحریک نموده و به همین خاطر ادرار را زیاد می کند. جعفری در ترکبیات جوشانده های مدر و در ارولوژیک وجود دارد. مقدار کم آن اشتها و کار جهاز هاضمه را تحریک می کند. مقدار مصرف آن در جوشانده به مقدار چهار قاشق مربا خوری از ریشه برای هر فنجان آب می باشد که سه بار در روز می نوشند. مصرف آن به مقدار زیاد باعث جمع شدن مخاط معده و انقباض رحم می گردد . بنابراین در دوران حاملگی در مصرف آن بایستی احتیاط کرد . مصرف موادی که از مقدار زیادی ریشه یا دانه جعفری تهیه شده اند سمی است. عصاره ریشه تازه آن برای زخم ها مفید بوده و ضد التهاب (نیش حشرات) است. خواص دمنوش جعفری برای پوست دمنوش جعفری برای پوست صورت و بدن بسیار مفید است ویتامین‌های موجود در دمنوش جعفری روی پوست شما نیز اثر می‌گذارند. این دمنوش بدن شما را سالم و به لحاظ ظاهری جوان خواهد کرد و قطعا آن لکه‌های ناشی از بالا رفتن سن را فراموش خواهید کرد. دمنوش جعفری می تواند درمان مناسبی برای پوست های ملتهب باشد. خاصیت ضد التهابی این گیاه از آن یک داروی موثر برای پوست های حساس و خشک ساخته است. با استفاده از دمنوش جعفری می توان یک لوسیون مفید برای پوست تهیه کرد. برای تهیه لوسیون پوست دمنوش جعفری را به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید، محلول را در یخچال نگهداری کنید تا سرد شود و به صورت مداوم در دو وعده صبح و شب از این لوسیون طبیعی استفاده کنید تا پوستی روشن و شفاف داشته باشید. خواص دمنوش جعفری برای لاغری یک فنجان دمنوش جعفری به طور روزانه، شیوه‌ای عالی برای سرعت بخشیدن به سوخت و ساز بدن و لاغری است. بدن شما چربی را سریع‌تر می‌سوزاند و سیستم گوارش شما نیز عملکرد بهتر و موثرتری خواهد داشت. جعفری در این مورد هم به کار می آید، این گیاه با دارا بودن خاصیت ادرارآوری و فیبرهایی که انباشتگی چربی‌ها را کم می‌کنند در کاهش وزن موثر است. به این ترتیب رژیم غذایی کاهش وزن‌تان سریع‌تر نتیجه خواهد داد. همچنین، اوضاع سلامتی‌تان بهبود خواهد یافت و بیش از همیشه انرژی خواهید داشت. قرص های لاغری و رژیم های سخت و غیر استاندارد برای کاهش وزن راه فراری است که افراد چاق برای رهایی از این معضل در پیش می گیرند، راهکاری که البته گاهی عوارض و تبعات جبران ناپذیری برای فرد به همراه داشته و علاوه بر چاقی بیماری های دیگری نیز برای وی ایجاد می کند. علاوه بر این چای جعفری می تواند اشتها را کنترل کرده و به همین دلیل برای کسانی که به دنبال لاغری هستند می تواند یک داروی موثر باشد که در غذاها، سالاد و دمنوش های روزانه فرد اضافه شود. خواص درمانی دمنوش جعفری دمنوش جعفری به عنوان مسکن برای پایین آوردن تب نیز استفاده می‌کنند همچنین به تقویت بینایی و جلوگیری از ابتلا به شب‌کوری کمک می‌کند. دم کرده جعفری از تخریب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد اکسیژن جلوگیری می‌کند و برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. دمنوش جعفری شیر مادران را افزایش می‌دهد

خواص درمانی دمنوش جعفری دمنوش جعفری به عنوان مسکن برای پایین آوردن تب نیز استفاده می‌کنند همچنین به تقویت بینایی و جلوگیری از ابتلا به شب‌کوری کمک می‌کند. دم کرده جعفری از تخریب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد اکسیژن جلوگیری می‌کند و برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. دمنوش جعفری شیر مادران را افزایش می‌دهد و انسداد مجاری و تجمع آن در سینه را رفع می‌کند. همچنین در رفع کیست سینه موثر است. می‌توان از دم کرده جعفری برای درمان بیماری‌های کبد و طحال استفاده کرد، زیرا دافع قوی سوداست و طحال را پاکسازی می‌کند و مهمترین خاصیت دمنوش جعفری تصفیه خون است. دیگرخاصیت های دمنوش جعفری بهبود فعالیت کردن کلیه ها و کبد درمان مناسب برای تمام بیماری های کلیه چای جعفری به تنظیم چرخه قاعدگی بعد از زایمان کمک می کند. مانع از جذب نمک می شود. به درمان عفونت مثانه و سنگ کلیه کمک می کند. سبب سلامت قلب و عروق می شود. سطوح کلسترول بد خون را کاهش می دهد. بوی بد دهان را از بین ببرد. خون ساز است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *