برنجاسف

Artemisia vulgaris

دوران گل دهی : تیر – شهریور زمان برداشت : تیر – شهریور (تیره مرکبان) ؛ گیاهی است علفی ،یکساله ،با ساقه افراشته ، برگ های متناوب و دندانه دار که در سطح زیرین خاکستری و پرزدار هستند. گلهای گیاه به رنگ زرد طلایی و میوه آن فندقه است . این گیاه در مناطق معتدل در باغ ها و حاشیه مزارع بصورت خودرو و هرز می روید. این گیاه از قدیمی ترین گیاهان شناخته شده دارویی بشمار می رود. برای تهیه دارو سرشاخه های گلدار آن را جمع آوری نموده و مانند سایر گیاهان جنس درمنه (ترخون) خشک می کنند. این گیاه دارای یک اسانس روغنی است که مواد اصلی تشکیل دهنده آن عبارتند از :سینول،تویون ،تانن و شیره های تلخ . این گیاه بعنوان یک داروی تلخ ، معطر ، مقوی معده و ضد تشنج بکار می رود. اما اثر آن نسبت به دیگر گونه های این جنس کمی ضعیف تر است . از این گیاه بصورت دم کرده به مقدار یک قاشق مربا خوری در یک فنجان آب جوش به مدت ده دقییه دم نموده و دو تا سه بار در روز مصرف می کنند. در طب سنتی از آن برای درمان ناراحتی های عصبی ، بی خوابی و درمان ناراحتی های زنانه استفاده می کنند اسانسی که از سرشاخه تازه آن بدست می آید نرم کننده ، ضد عفونی کننده ، جهاز هاضمه . ضد انگل است. در عین حال به علت سمی بودن تویون موجود در این اسانس بایستی در مقدار و مدت مصرف آن احتیاط نمود. ا خواص درمانی گیاه برنجاسف یا قیصوم آشنا شویم برنجاسف گیاهی است از جنس درمنه ها و دارای چند گروه مختلف است که نام های گوناگون با خواص مشابهی دارند به نام های؛ برنجاسف کوهی که در نواحی کوهستانی و نواحی ساحلی دریای خزر می روید. برنجاسف رسمی که سطح فوقانی برگ هایش براق ولی سطح زیرین پهنک آن سفید رنگ بدون کرک می باشد و در بیابان ها و مزارع و باغات می روید بیشتر منظور از برنجاسف، همین گونه است. درمنه ترکی به نام هیزم یا هیمه که بیشتر این گروه برای سوخت مصرف می شود و در بیابان ها می روید و آن را خاراگوش هم می نامند. گروه خوراکی که به نام ترخون معروف است و خواص فراوانی دارد. خواص درمانی گیاه برنجاسف خواص درمانی گیاه برنجاسف خواص گیاه برنجاسف : در این مقاله به خواص گروه برنجاسف رسمی می پردازیم، همانطور که گفتیم برگ هایش براق و در نواحی بیابان ها و در خرابه ها و کنار جاده ها و دشت های سایه دار می رویند و از قدیمی ترین گیاهان شناخته شده دارویی به شمار می رود. گیاهی است پر بو و طبع آن گرم است. مصرف آن به عنوان داروی ضد نفخ، ادرار آور و دهان شویه است. از این گیاه در طب سوزنی و به خصوص فتیله گذاری استفاده می شود، به این صورت که آن را در مواضع خاص طب سوزنی بر روی بدن می سوزانند و از گرمای حاصل از آن برای تحریک جریان گردش خون به منظور جلوگیری از حساسیت و برای درمان بیماری یا بی حس کردن موضع استفاده می کنند.

سنتی از آن برای درمان ناراحتی های عصبی ، بی خوابی و درمان ناراحتی های زنانه استفاده می کنند. اسانسی که از سرشاخه تازه آن بدست می آید نرم کننده ، ضد عفونی کننده ، جهاز هاضمه و ضد انگل است. در عین حال به علت سمی بودن تویون موجود در این اسانس بایستی در مقدار و مدت مصرف آن احتیاط نمود. برنجاسف گیاهی است از جنس درمنه ها و دارای چند گروه مختلف است که نام های گوناگون با خواص مشابهی دارند به نام های : برنجاسف کوهی که در نواحی کوهستانی و نواحی ساحلی دریای خزر می روید. برنجاسف رسمی که سطح فوقانی برگ هایش براق ولی سطح زیرین پهنک آن سفید رنگ بدون کرک می باشد و در بیابان ها و مزارع و باغات می روید بیشتر منظور از برنجاسف، همین گونه است. درمنه ترکی به نام هیزم یا هیمه که بیشتر این گروه برای سوخت مصرف می شود و در بیابان می روید و آن را خاراگوش هم می نامند. گروه خوراکی که به نام ترخون معروف است و خواص فراوانی دارد. خواص گیاه برنجاسف در این مقاله به خواص گروه برنجاسف رسمی می پردازیم، همانطور که گفتیم برگ هایش براق و در نواحی بیابان ها و در خرابه ها و کنار جاده ها و دشت های سایه دار می رویند و از قدیمی ترین گیاهان شناخته شده دارویی به شمار می رود. گیاهی است پر بو و طبع آن گرم است. مصرف آن به عنوان داروی ضد نفخ، ادرار آور و دهان شویه است. از این گیاه در طب سوزنی و به خصوص فتیله گذاری استفاده می شود، به این صورت که آن را در مواضع خاص طب سوزنی بر روی بدن می سوزانند و از گرمای حاصل از آن برای تحریک جریان گردش خون به منظور جلوگیری از حساسیت و برای درمان بیماری یا بی حس کردن موضع استفاده می کنند. دیگر خواص درمانی برنجاسف این گیاه به عنوان دارویی تلخ و معطر، جهت تقویت معده، ضد تشنج، ضد تهوع و دل به هم خوردگی، تب بر، ضد اسهال، بادشکن، معرق، محرک، قاعده آور، ضد اسپاسم به کار می رود، در طب سنتی از آن برای درمان ناراحتی های عصبی، بی خوابی و درمان ناراحتی های رحم و زنانه و اختلال های قاعدگی، سرگیجه، ضعف قوای بدنی، ترشی معده، روماتیسم، اسهال خونی، سنگ مثانه، نقرس، دفع کرم بخصوص کرم آسکاریس استفاده درمانی می کنند. اسانسی که از سرشاخه های آن به دست می آید، نرم کننده، ضد عفونی کننده جهاز هاضمه و ضد انگل است. در عین حال به علت سمی بودن تویون موجود در این اسانس، در مقدار و مدت مصرف آن باید احتیاط کرد. همچنین بخوانید : خاصیت های دارویی گیاه بومادران لطافت پوست با گل برنجاسف : برای لطافت و مقاوم تر شدن پوست دست می توانید دویست گرم از گل و برگ برنجاسف را در یک لیتر آب به طور غلیظ بجوشانید و بعد آن را بر پوست مالیده و ماساژ دهید. تقویت دستگاه گوارش با برنجاسف : برای تقویت دستگاه گوارش و زیاد شدن اشتها می توانید پانزده گرم از سرشاخه های گلدار برنجاسف را در چهار لیوان آب به مدت بیست دقیقه دم کنید و بعد از هر وعده غذایی به مقدار نیم استکان از آن را بیاشامید. مردم ژاپن برای این گیاه احترام عجیبی قائل هستند به طوری که یکی از چهار عید بزرگ آن ها به عید برنجاسف اختصاص داده شده است. مضرات برنجاسف : اسانس برنجاسف به علت داشتن ماده سمی بایستی به هنگام مصرف، در مقدار و مدت زمان مصرف آن احتیاط شود و از مصرف بی رویه برنجاسف نیز خودداری کرد، همچنین مصرف آن به زنان باردار توصیه نمی شود. عرق اترج را با خواص رفع عطش و سکسکه، ضد اسهال و استفراغ، ضد عفونت، تامین ویتامین ث، ضد دردهای عصبی در ناحیه دست و شانه، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

لطافت پوست با گل برنجاسف برای لطافت و مقاوم تر شدن پوست دست می توانید دویست گرم از گل و برگ برنجاسف را در یک لیتر آب به طور غلیظ بجوشانید و بعد آن را بر پوست مالیده و ماساژ دهید. تقویت دستگاه گوارش با برنجاسف برای تقویت دستگاه گوارش و زیاد شدن اشتها می توانید پانزده گرم از سرشاخه های گلدار برنجاسف را در چهار لیوان آب به مدت بیست دقیقه دم کنید و بعد از هر وعده غذایی به مقدار نیم استکان از آن را بیاشامید. مردم ژاپن برای این گیاه احترام عجیبی قائل هستند به طوری که یکی از چهار عید بزرگ آن ها به عید برنجاسف اختصاص داده شده است. مضرات برنجاسف اسانس برنجاسف به علت داشتن ماده سمی بایستی به هنگام مصرف، در مقدار و مدت زمان مصرف آن احتیاط شود و از مصرف بی رویه برنجاسف نیز خودداری کرد، همچنین مصرف آن به زنان باردار توصیه نمی شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *